Bezinwazyjny pomiar %Brix w suszonej śliwce
- Producent:
- ATAGO
- Numer katalogowy:
- 272-47-5468
Nowatorskie urządzenie do bezinwazyjnego pomiaru %Brix, które w odróżnieniu od refraktometru nie wymaga zniszczenia owocu lub warzywa. Czujnik nie ma bezpośredniego kontaktu z owocem, wyłącznie głowica, która stabilizuje jego położenie. Nie jest potrzebne krojenie czy wyciskanie soku. PAL-HIKARi wykorzystuje podczerwień do wgłębnego lecz bezinwazyjnego pomiaru zawartości substancji stałych. Posiada funkcję OFFSET automatyczne przeliczającą wynik. Nie wymaga kalibracji, jest mały i zawsze gotowy do pracy.
- bezinwazyjny pomiar %Brix
- zastosowanie: suszone śliwki
- zakres pomiarowy: 11.0 - 29.0 %Brix;
- funkcja dopasowania charakterystyki (OFFSET)
- rozdzielczość: 0.1%Brix; 0.1°C
- dokładność: ± 1.5 %Brix; ± 1°C
- kompensacja temperatury dla mierzonego produktu w zakresie: 10.0 do 35.0°C
- wbudowany czujnik temperatury (podczerwień)
- klasa szczelności: IP64
- gabaryty i masa: 61(W)×64(D)×115(H)mm, 120g
Skontaktuj się z dystrybutorem
Dystrybutor
CONBEST Sp. z o.o. - Sprzęt Laboratoryjny
- Adres: ul. Obrońców Modlina 16, 30-733 Kraków
-
Nr telefonu: +48 12 261 95 00
-
Faks: +48 12 261 95 38
- E-mail: labo@conbest.pl
- WWW: www.e-laboratoria.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal laboratoria.xtech.pl